Saldo ute4
Mattias2

Redovisning
& affärsutveckling

Vi vet att det hänger ihop!

Marcus6
Matias3

Hej

Det här blogg/nyhetsbrev/info från Saldo var ju ett tag sedan ni fick. Det är j dumt, men nu får ni ett i alla fall. Och det är ju bra.  J

 

Nazism

De sista dagarna har varit lite turbulenta då våra barns skola Vasa Real i Stockholm har klottrats med nazist symboler, vilket stör mina känslor nåt så kopiöst. Det kokar av ilska över detta. Så ofantligt korkat. Men sen så sansar jag mig en aning och hjärnan börjar arbeta, äntligen. Det är ju precis så dom vill att vi skall påverkas, genom ilska, så att dom kan få ut sin ilska. Två arga motpoler får ju en extra stark kraft. Tyvärr leder inte denna kraft någonstans, den är förödande. Därför väljer jag den andra vägen. Jag tänker älska ännu mer, alla våra vänner oavsett kön, ålder, bakgrund, jag älskar er ännu mer. En värld där alla kan umgås utan begränsningar är den värld jag vill ha. Allt annat tänker jag inte lyssna på. Så älska mer, älska mycket, älska ofta och älska tillsammans.

 

Saldo

Saldo tar ett steg i taget och sist vi hördes har det hänt en del.

  • Vi är nu tolv medarbetare på Upplandsgatan, sist är det Marie och Magnus som nu är med oss, välkomna.
  • Vi har skaffat en lokal till på andra sidan gatan, målet är att där starta ekonomisk förvaltning åt fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar. Innan vi har tempot uppe där så kommer vi att hyra ut kontorsplatser, behöver ni eller vet andra så skrik till.
  • Vi har börjat med Saldo finans för att kunna finna en stabilare likviditet för våra kunder genom fakturaköp. Behöver ni tillfällig hjälp?
  • Vi ökar nu tempot med att lägga över vårt arbete i den beryktade cybervärlden, vilket speedar upp informationen från våra system och minskar hanteringen ute hos våra kunder och säkrar upp hanteringen av bokfört material. Detta ökar också möjligheten till information från bokföringen för varje kund, då den blir mer tillgänglig på webben.
  • Vi har många kunder som önskar fast pris på arbetet vilket minskar oron för ev höga kostnader vid speciella tillfällen, och en säkrare kostnadsbild i allmänhet.
  • Vår auktoriseringskontroll som gjordes i höstas gav oss positiva signaler att vårt arbete är av hög kvalitet.

 

Valåret 2014

2014 blir ett högintressant år med tanke på valåret. De båda sidorna kommer att slåss hårt för din röst. Jag anser att båda har många rätt och än så länge har Reinfeldt & co inte visat särskilt stor hunger till att vilja styra detta land efter valet. Tyvärr tycker jag nog inte att Löfven & co har visat särskilt stor uppfinningsrikedom i denna fråga heller. Min gissning är att oavsett vem det blir så kommer vi inte att se särskilt stora förändringar i vårt dagliga liv.

Två saker kan dock falla hårt för alla småföretagare om Löfven vinner.

  • Matmomsen på restauranger verkar flyga all världens väg. Från 12% till 25%. Jag undrar varför mat som är lagad av professionella kockar skall beskattas hårdare när industriell färdiglagad mat enbart får 12%. Låt all mat och dryck exklusive alkohol stanna på 12%
  • Sociala avgifter på ungdomslöner upp till 26 år verkar även den höjas från idag ca 15% till den normala ca 31%. Detta blir självklart en fördyring för många av oss.

Detta kommer att slå hårt mot oss alla, vilket såklart inte är bra. Men det är bara två saker, det finns en drös olika saker till att rösta på de olika sidorna för. Vi vill ha förändring och vem kan piska in det största framtidshoppet, allt är inte bara ekonomi, det är mänsklighet också. Lycka till Reinfeldt och Löfven. Spännande blir det.

 

Gais

Men det bästa av allt, det absolut bästa av allt. Superettan startar snart. Mitt kära Gais, nu jäklar är det dags. Gais fyller 120 år i år. En av Sveriges äldsta fotbollsklubbar med dom vackraste färger. Gröna och svarta ränder går aldrig ur. I år tänkte vi ta klivet upp i finrummet igen. Kom ihåg var ni hörde det först.

 

Puss o kram till er alla

Inte hata, bara älska

 

Våra kunder är företag i Stockholm som uppskattar korrekt bokföring, lättanvända råd och ett trevligt bemötande.

Snabbkontakt, vi ringer dig.

Eller ring oss direkt:
08-30 73 00

Vi ringer dig.

Eller ring oss direkt:
08-30 73 00