Alex1
Alex2
Mattias5

Vi har en liten backspegel men en stor framruta

Låt ditt företag fungera som en plånbok?

Att tjäna pengar i sitt företag är svårare än många tror. Endast 15% av alla aktiebolag i Sverige har en vinst på 100.000 kr eller mer. Nästan 40% av alla aktiebolag har ingen vinst alls eller går med förlust. Jag känner många som trodde att alla företagare är rika som troll, men nix, det är en skröna! Vi blir rika på annat istället.  :)

Men det finns vägar att förbättra denna statistik och oftast är det ingen hokus pokus utan endast sunt förnuft och viss planering. Låter ju skittråkigt men oftast väldigt sant.

Några saker som är värda att titta på är:

  •        Mina egna privata levnadskostnader, dvs vilken lön måste jag ha? Och behöver jag kanske sänka mina egna levnadskostnader? 
  •        Tar jag rätt betalt mot mina kunder?
  •        Köper jag in mina varor till ett bra pris? Byta leverantörer?
  •        Kanske dags att se över alla mina kostnader i bolaget? Har jag för många anställda, för stor lokal mm
  •        Har jag ett för stort lager?
  •        Ta ut inte mer lön än jag verkligen behöver, vill/kan jag ta mer i slutet av året, gör det då!
  •        Balanserar jag min lön för att maximera min utdelning och ta lön först och sedan utdelning för att få bäst effekt av min skatt.
  •        Tycker jag det är kul att driva just detta företaget eller har jag ”jag kan inget annat” inställningen? Vart tog lusten vägen?

Vi vet hur du kan få din plånbok att växa.

 

Sveriges hjältar

Dagens hjältar i Sverige idag är alla småföretagare. Utan dom hade Sverige gått i konkurs. Tänk om vi alla skulle få lön för de timmar vi egentligen arbetar, vem skulle ha råd att betala dom? Sveriges skatter bygger på en stor andel företagare som arbetar långt mer än fulltid för att få ihop sitt företag. Kom ihåg vad vi sa i början. Nästan 40% av alla aktiebolag har en vinst på noll kronor eller mindre.

Man kan bli lite ledsen att höra debatten att stoppa vinster i välfärden när kanske minst 80% av alla dessa företag drivs som småföretag och med stor andel av kvinnor. Deras vilja att driva detta företag försvinner ju om möjligheten att kunna göra vinst tas bort. Förstår att om det kommer in företag som mjölkar ut vinster så är det otroligt tråkigt, men varför stoppa för den stora massan för att en liten grupp beter som sig som banditer. Hellre reglera vissa faktorer än att stoppa generellt.

Dessutom måste i så fall lagen ändras, aktiebolagslagen säger att för att man skall kunna driva ett aktiebolag så måste man ha ett vinstsyfte. Hmm…

Jaja det kan inte vara lätt att vara politiker. Men man är skyldig till sina egna val i livet, så välj ditt eget öde. :)

 

Lediga jobb

Saldo fortsätter att söka efter snygga och kreativa Auktoriserade Redovisningskonsulter, hittelön utlovas. Vi behöver få in fler i vårt företag som ser ljust på framtid och vill utveckla och utvecklas. Känner du någon som passar in på Saldo och vill ta för sig till att få en ledande befattning i företaget med extrem kunskap inom redovisning/revision så lovar vi en av de mest dynamiska arbetsplatserna i Stockholm.

  

Gais

Med mycket möda fick vi vara kvar i Superettan, tack för det. Detta har varit en av de jobbigaste Gaissäsongerna i historien, och vi har många av dessa säsonger bakom oss så vi vet vad kassa säsonger innebär. Men lida och våndas är vårt val i denna kärlek till vårt lag. Vi finns där imorgon och imorgon igen oavsett. Det är så vi är.

Dessutom om allt faller väl ut i alla kval kommer vi som bor i Stockholm få äran att se vårt kära Gais hela fem gånger live på en plan nära dig under 2015. Kämpa Assyriska, Kämpa Frej.

 

 

Må bra och skratta mycket

 

 

Mattias Segerbrand

Saldo Redovisning

mattias@saldoredo.se

www.saldoredo.se

 

Våra kunder är företag i Stockholm som uppskattar korrekt bokföring, lättanvända råd och ett trevligt bemötande.

Snabbkontakt, vi ringer dig.

Eller ring oss direkt:
08-30 73 00

Vi ringer dig.

Eller ring oss direkt:
08-30 73 00