Elena3
Saldo ute2
10353542_849166555106388_1439824403634832909_n
Matias2

15 juni – magiskt datum
För landets alla redovisningskonsulter finns det flera datum som betyder mer än andra. 15 juni är ett sådant datum, det är då alla deklarationer med anstånd senast skall lämnas in. Och herregud vad detta datum innebär. Miljarder med svett, massor av beräkningar, sjuttontusen antaganden, tjugo miljoner av sparad skatt och en uppsjö av nattarbete. Men nu, NU, är det datumet passerat och trots all vånda och något uppdrivande arbetstempo så blir man klar, den sista deklarationen blir klar en sen eftermiddag den 15 juni och lättnaden är enorm när det sista klicket i den klarmarkerade rutan görs och filen far iväg via alla möjliga moln till det beryktade Skatteverket. Efter detta fullbordande och ett tidigare utstämplande på dagens arbetspass än hur de sista två månaderna har sett ut, sitter jag på vespan hem och bokstavligt skriker ut min glädje, armarna vill fara upp i en segergest men hålls kvar av förståndet för att inte vespan skall fara i backen i femtio knyck, det skulle ju t.o.m vara lite oansvarigt. :)
Men oj vilken glädje, och nu är det sommar, men utan framgångsrik fotboll(men snart börjar Allsvenskan och mitt kära Gais, då j…) och utan sol, men vad gör det, friheten sprängs runt i kroppen likt en instängd slända som precis har fått sina vingar. Glädje.
Sommaren ägnar vi oss åt att finslipa de sista boksluten, sopa igen resterna efter deklarationshysterin och att slicka våra sår, vila våra kroppar och pumpa ny energi i våra hjärnor, en härlig tid.
Glädjen av att klara våra mål, glädjen av att med full energi se till att våra kunder inte betalar mer skatt än vad som är nödvändigt. Uppskattningsvis har vi sparat mellan 15-20 miljoner kronor åt våra kunder i år enbart på deklarationerna, inget hokus pokus för det håller vi inte på med, men genom att tänka rätt och planera. Vilket fall som helst så är detta något som gör oss väldigt glada.
Vi har under våren fått en ny medarbetare vid namn Per Scott vilket känns riktigt bra. En mycket bra kille, som är lugnet själv, med stor humor. Det tycker jag om. I augusti ansluter David till oss, en person som är mycket social och skrattar mycket. Skön inställning. Både Per och David väger upp den något, i alla fall tidigare, starka kvinnliga dominansen på Saldo. Nu börjar vi likna ett jämnlikt företag på alla sätt, men det är det som gör ett företag dynamiskt och utvecklande.
2012 och 2013 kommer att präglas av vallöften vilket alltid är spännande och det framtida valet kommer äntligen att bli riktigt intressant med två bra motståndare. Vi kan alla glädja oss åt tidigare beslut som jobbskatteavdrag, sänkning av de sociala utgifterna för ungdomar och pensionärer, ROT, RUT, utdelningsmöjligheter i aktiebolag mm. Mindre bra har varit utförsäkringen(galet dum), mer administrativt arbete för företagare(det gagnar ingen), känslan av fler regler och större övervakning(människan behöver känna sig fri för att utvecklas). Vad händer nästa år? En sak som vi vet är att bolagsskatten skall sänkas från 26,3 till 25,3%, inte mycket men ett steg i rätt riktning och det finns vilja att på sikt få ner den till 17-18%, det är bara att jobba på det herr regering. Men vi måste alltid lyfta fram mjuka värden i livet, ta hand om varandra, tänk på miljön och skratta mycket.

Ni är vår största tillgång.
Puss och kram på er alla

Följ oss på Facebook
http://www.facebook.com/mattias.segerbrand/friends?ft_ref=mni#!/pages/Saldo-Redovisning/180965491926501

Våra kunder är företag i Stockholm som uppskattar korrekt bokföring, lättanvända råd och ett trevligt bemötande.

Snabbkontakt, vi ringer dig.

Eller ring oss direkt:
08-30 73 00

Vi ringer dig.

Eller ring oss direkt:
08-30 73 00