Saldo ute4

Rätt siffror & roligt på jobbet.

Det är kombinationen som skapar resultatet.

Vi har en liten backspegel men en stor framruta

Mattias6

Äntligen är valet klart, eller?

Ja, det blev ett riktigt tråkigt utfall på det där valet. nu skall vi behöva lyssna på ett parti, SD, vars åsikter är helt vansinniga. Man undrar ju var dom har hållit hus de senaste 80 åren. vi kan bara hoppas att våra politiker hittar en lösning över blockgränsen och att i första hand Miljöpartiet väljer ett samarbete med Alliansen, det tror jag skulle vara ett mycket bra alternativ för Sverige. Låt oss hoppas.

Trots att vi idag har en parlamentariskt rörig situation så lär det ändå betyda att Alliansens förslag för ett bättre småföretagarklimat kommer att gå igenom. Går förslagen igenom kan du förvänta dig följande:

1. Ett rapporteringstillfälle
Förhoppningsvis blir löftet om en minskad regelbörda för småföretagare verklighet. Eventuellt leder det till ett enda rapporteringstillfälle, vilket är ett av Alliansens förslag.

2. RUT blir kvar
Alliansen ville ha kvar skattelättnaden RUT och så blir nu fallet. Det innebär att flera företag inom hushållsnära tjänster får lättare att fortsätta.

3. Halverad restaurang- och cateringmoms
Maud Olofssons förslag gick igenom och kan bli verklighet under Alliansens styre – men bara om det finns utrymme i budgeten.

4. Inga sänkta arbetsgivaravgifter
En utredning ska tillsättas för att granska företagsbeskattningen och analysera hur olika skatteförändringar bör rangordnas. Men det finns inte ekonomiskt utrymme att sänka bolagsskatten, arbetsgivaravgifter, värnskatten, riskkapitalavdrag, FoU-avdrag och expertskatt under nästa mandatperiod.

5. Sju karensdagar som minimum kvarstår för egenföretagare
Alliansen höjde det minsta antalet karensdagar till sju. I dagsläget finns ingen information om att det kommer ändras tillbaka till att man kan välja en dag.6.

6. Lärlingsprogram införs
En särskild lärlingsprovanställningsform införs. För personer yngre än 23 år bör det vara möjligt att delta i en lärlingsprovanställning upp till 18 månader inom dagens regelverk för provanställningar. Den halverade arbetsgivaravgiften för ungdomar stannar kvar.

7. Jobbpolitiken
Arbetet premieras även i fortsättningen och om ekonomin tillåter kan det finnas utrymme för ytterligare ett jobbskatteavdrag.

Saldo fortsätter hösten på samma sätt som vi har startat våren. Dvs med ett arbete för att öka kundstocken och att bli ännu starkare gentemot våra kunder. Under hösten kommer Saldo att ingå i en auktorisation för redovisning vilket kommer att göra oss ännu mer tydliga i vårt arbete.

En kul höst med många möjligheter, det tycker vi om.

/Mattias – Saldo

Om tre dagar fyller min syster år, det måste jag kommma ihåg. :-)

Våra kunder är företag i Stockholm som uppskattar korrekt bokföring, lättanvända råd och ett trevligt bemötande.

Snabbkontakt, vi ringer dig.

Eller ring oss direkt:
08-30 73 00

Vi ringer dig.

Eller ring oss direkt:
08-30 73 00