Alex1
Madeleine1
marcus7

Redovisning
& affärsutveckling

Vi vet att det hänger ihop!

Mattias6

Har precis klivit av tåget efter några dagar i Göteborg. En blandning av arbete och familj. Min mor befinner sig på svensk långvård. Denna så otroligt miserabla plats. Det gör ont varje gång jag är där, men finner samtidigt ingen möjlighet att förändra. Hopplös svag i denna fråga. Om jag slutar att arbeta och enbart tar hand om min mamma, då kanske. Är det rimligt? Ja, troligen men fruktansvärt svårt att genomföra. Där av denna hopplöshet och svaghet. Riktigt dåligt!

Om vi fokuserar på en av orsakerna till att det är svårt så är det just att Saldo är en grymt kul arbetsplats och vilken dynamik som detta arbete ger.

Vi håller på just nu på att gradera upp vår arbetsnivå och utöka med fler anställda. Vi har precis knutit en mycket bra medarbetare till oss, Marcus. Vi har arbetat med honom sedan en tid tillbaka via hans engagemang som revisorsassistent. Sedan dess har han arbetat som controller. Marcus är en mycket härlig person och kommer att tillföra en skön känsla plus en massa kunskap. Han skall arbeta hos oss deltid tillsvidare, men kommer att övergå till fulltid så snart alla detaljer faller på plats. Utöver Marcus räknar vi med att nyanställa ytterligare en person under våren, vi letar just nu efter kvalificerad redovisningsekonom som gillar oss.

Allt detta innebär att vi kommer att behöva större lokaler. Om ni vet någon lokal i Vasastan, Kungsholmen i bottenplan, gärna en gammal butikslokal på ca 100-150 kvm som kan passa oss. Skrik till.

Positivt allt det där och himla kul. Hårt arbete lönar sig, men detta är bara början av hårt arbete. J

Saker att tänka på:

Aktiebolag kontra enskild firma eller handelsbolag

Det har ju som bekant hänt en del saker då det gäller aktiebolag.

  • Aktiekapitalet är sänkt till 50.000 kr
  • Revisionsplikten är slopad upp till en omsättning på 3 milj och högst tre anställda.

Detta medför att det är idag en aning mer intressant att starta ett aktiebolag än tex en enskild firma eller handelsbolag. Varför? Jo:

  • Det finns mer möjligheter till avdrag i ett AB, såsom sjukvård, friskvård, gåvor bla.
  • Kostnaden för bokslut är avsevärt lägre, för mindre aktiebolag.
  • Tydligare gränsdragning mellan privatperson och företag.
  • Möjlighet till låg beskattning av utdelning.
  • Behöver inte skatta ut varje krona av resultat.
  • Skatt på försäljning av AB är noll vid rätt ägarstruktur.

 

Bokslut och deklarationer

Nu är det hög tid för bokslut och sedermera även deklarationer. Kom in med materialet i god tid så skall vi arbeta hårt för att få bokslutet klart inom god tid.

Uppdragsbrev

Vi jobbar enligt Reko. Detta innebär en tydligare och mer likriktad bokföring enligt Reko, vilket gör att bokföringen blir tydligare och att tex era kunder, kreditinstitut kan lita och förstå rapporterna gällande ert företag. Detta är mer viktigt nu då en del aktiebolag ej längre behöver påskrivande revisorer.

Detta innebär också att k raven på oss ökar och att i dom kraven så ingår det att skriva uppdragsbrev med alla våra kunder, detta kommer att ske under våren i samband med ert bokslut eller deklaration. Detta brev är en handling på vårt arbete tillsammans, hur det ser ut, på hur lång tid det sträcker sig och vilken tid/peng som är överenskommen för att utföra detta uppdrag.

2011 lär bli mycket intressant för oss alla och där vi kommer att finna instrument som gör vårt arbete mer tydligt och intressant för er.

Tack

Mattias

Snart dags för Vasaloppet, skall ni med?

Våra kunder är företag i Stockholm som uppskattar korrekt bokföring, lättanvända råd och ett trevligt bemötande.

Snabbkontakt, vi ringer dig.

Eller ring oss direkt:
08-30 73 00

Vi ringer dig.

Eller ring oss direkt:
08-30 73 00