Varför du skall starta ditt eget företag

July 24, 2020
Skriven av:

Du är ju inte feg

 

-         Det är jävligt jobbigt med alla papper, jag orkar inte.

-         Fegis!!

 

Ursäkter och mera ursäkter, jag känner mig lite förkyld, jag tränar imorgon istället. Vi alla har ursäkter, konstant i en mängd olika situationer. Men du får inte ha ursäkter till ditt livs bästa affär,starta din egen verksamhet som du har drömt om hela ditt liv.  Bli ingen bitter gammal gubbe/tant, Prova!!Alla kan inte starta eget, dom saknar nämligen ditt mod. Redan där skiljer du dig från övriga världen, du sticker ut, du vågar och framförallt du gör det.

 

Du jobbar 10-12 timmar per dag, tjänar dåligt. Är det vad du vill? Kanske men oftast inte, människan drömmer om så lite jobb som möjligt och så mycket pengar som möjligt. En något knepig ekvation. En viktig fråga för dig är varför i hela världen skall du starta eget? Vad är grejen?Framförallt vad är din grej?

 

Nackdelar

-         Jobbar mycket

-         Alla lagar och regler man måste kunna

-         En himla massapapper att hålla reda på

-         Taskig lön

-         Hyfsad osäker inkomst

-         Inga jobbarkompisar

-         En grinig nära och kär, för jag tjänar så dåligt

-         En grinig nära och kär, för att jag aldrig är hemma

-         Myndigheterna bara jagar mig

-         Skatterna tar död på mig

-         Anställda är sjukt påfrestande

-         Du måste göra”allt”

-         Har inte haft någon semester på flera år

 

Det finns massor av nackdelar, men det är bra. Dessa skiljer agnarna från vetet, därför blir inte alla och fortsätter inte alla att vara sina egna och utvecklar sin egen verksamhet, det är bra. Du får försprång genom att bara vara lite mer drivande, lite mer envis. Fortsätt med det, det är din bästa gåva när tvivlet kommer, för det gör det, för alla. Men varför utsätta sig för detta, varenda dag?

 

Jo, för du vill inte dö utan att prova, utan att ta steget, utan att våga! Det är det som skiljer dig från övriga världen. Du är speciell.

 

Fördelar

-         Det ger dig tillfredsställelse för det du tror på och kanske andra inte trodde på

-         Förstärker din tro på förändring

-         Kul

-         En normal inkomst ger dig mer tillbaka i pengar än en anställning

-         Skatterna är inte så höga som du trodde

-         En glad nära och kär, för att du är glad

-         Det finns hjälp att få för allt att det där tråkiga, ta den!

-         En fantastisk framtidsmöjlighet

-         En trygghet

-         Ingen chef

-         Du kan välja dina arbetskamrater/anställda

-         Du får utveckla din dröm och vilja

-         Du vågade

 

Ett gäng fördelar och du kan garanterat fylla på med minst lika många. Gör det, ta fram dina fördelar, du kommer att bi positivt förvånad. Men hur skall jag komma igång?

Du skall med papper och penna (dator för alla moderna),och skriva ner vad du vill göra. Ingen uppsats och inte en affärsplan, då dör din dröm. Bara dina egna ord kortfattat. Läs dom högt för dig själv, upprepa detta under en månads tid. Smaka på det du säger, fantisera om hur det ser ut.Hur är känslan? Prata med dina vänner om detta som om det är det du kommer att göra. Denna process är viktig. Jag tror, eller hoppas, att du inte, om du nu har vill säga, gift dig redan efter en kväll ute på stan. Gissningsvis har du/ni funderat och känt efter en stund innan ni gifte er, eller blev sammanboende. Ibland håller det inte, ibland gör det. Men ni vågade. Samma är det att driva företag.

 

Det finns en passion, en passion som måste stötas och blötas innan ett företag startas. Många vill att du gör en affärsplan med budget och framtid, detta ger ju varje person kalla kårar. Hur i helvete skall jag kunna göra det? Skit i det då. Skriv ner dina egna tankar vad du vill göra,hur det ser ut om ett år, vilka faror som finns, konkurrenter, möjligheter, nya marknader. Skriv ner vad du tror att du kan sälja för och vilka kostnader du kan tänkas ha. Med dina ord och funderingar. Inte mer en så. Och kan du tänka dig att vips så har du en affärsplan. Svårare behöver det inte vara. Make it easy, make it nice and make it beautiful. Det blir vackrare då.  ;)

Detta förarbete skalar av en massa oro och minskar felmarginalen när du väl börjar. Denna stund skiljer också dig från övriga.Många slutar sin dröm redan här vilket innebär att dom inte är av rätt virke för detta, medans du fortsätter med din dröm. Här har du redan satt dig före i kön till drömmarnas och möjligheternas land.

När denna tid har vandrat genom dina tankar, är du på tröskeln till ditt eget företag.

 

Jag kan ge dig sjutusen råd om att starta eget, men jag vill att du lyssnar till din vilja, magkänsla och till din energi för att ta steget fullt ut. Det är lätt att starta ett bolag, jag tycker du skall starta ett AB, nu får jag halva Sverige mot mig, men det hjälper dig att separera ditt privatliv med företaget. Det kan bli otroligt kladdigt annars, vilket skapar osäkerhet och fördyrar din drift. Är du sjukt osäker på dig själv och din idé,ja då skall du starta en Enskild firma eller möjligtvis ett Handelsbolag ifall ni är två eller mer. Men kliv in över tröskeln ordentligt, för då kommer din energi att öka för ditt företag. Vem vill leva halvt, när man kan leva fullt ut. Våga!

 

Att driva företag är inte för alla, den som inte vågar bör inte göra det. Rädsla skapar inte alltför sällan fel beslut eller beslut som inte leder särskilt långt. Den som vågar når lite längre. Absolut finns det företagare som är trygghetsmänniskor, vilket är bra, men dom har trots allt vågat även dom. Dom har slutat att prata och gjort det även dom. Ibland måste man putta en del över tröskeln, vilket kan sluta bra och känslan av att ha vågat ger dessa ett starkare självförtroende, vilket är fantastiskt. Men allt handlar om ett ord i livet, Våga.

Våga med ett stort och ödmjukt hjärta, resan blir då mycket mer givande.

Välkommet till ditt nya liv som företagare. :)

 

 

 

Dela gärna på socialamedier
Saldo Redovisning | Sociala Medier | LinkedInSaldo Redovisning | Sociala Medier | FacebookSaldo Redovisning | Sociala Medier | Twitter