Årskrönika 2019 | Saldo redovisning

January 1, 2020

Årskrönika - Saldo 2019
 

2019 sicket år, och dessutom det sista 10 talet på 20 talet, hmm…..
Måste först smaka på 2020, det där året då allt var Star Trek när man växte upp och nu är du här, men ingen Star Trek, eller?
Nja, inga direkt rymdskepp som svävar över dig och tar dig till alla möjliga konstiga planeter, men vi har ju kommit långt ändå, i alla fall till molnen,alla pratar ju om molnet. Bra en liten bit på väg, nästa är stratosfären, ok det tar vi ett annat år.
Nu är nu, men alla pratar fortfarande om Star Trek och framtid, men vi hoppar över det och tänker nu och här, vi är i Star Trek land och vi älskar det.
 
Saldo röstades till ”Årets framtidsbyrå” i hela jäkla Sverige 2017, det var ju inte så länge sedan, men hur länge är vi årets framtidsbyrå? Ett år, två, eller så länge du själv vill? Vi har valt det sista, allt handlar om hur du hanterar din vardag och hur du själv flyttar dina positioner framåt. Vi väljer att konstant flytta oss själva framåt. Idag är vi 100% digitala, men det räcker inte vi måste bli 100% automatiserade. Varför måste vi det? I grund och botten för att vi inte skall hålla på med redovisning, då vi istället ser till att göra starkare nytta för våra kunder än bara debet och kredit. Självklart ser vi till att alla siffror är rätt och lättlästa och i rätt tid, men det skall automatiseringen göra. Vi hjälper våra kunder att utvecklas, och tar hand våra kunder så att dom mår bra av att vara kund hos Saldo, och bli bättre företagare hos oss, oavsett om varje företagare önskar mer fritid, mer pengar eller roligare arbete, då är vi där och ser till att dom kommer dit.
Det är vad vi kallar ”Årets framtidsbyrå”, vi ger oss den utmärkelsen varje år. Because we are worth it.
 
Små saker av glädje älskar vi, samtal från våra kunder som uppriktigt är glada och tacksamma att Saldo finns för dom. Men även av ett samtal vi fick i höstas från vår tidigare medarbetare. Han tillsammans med sin fru och tre barnflyttade till Spanien i början av 2019 efter att ha arbetet hos oss i tre år.Den var tråkigt att bli av med honom. Sen kom samtalet:
- Hej det är er gamla medarbetare från Spanien, jag vill komma tillbaka till Saldo igen, då jag trivdes så hos er. Jojo hela familjen skulle flytta hem igen och vår fantastiska tidigare medarbetare behövde ett arbete, men faktum var att han kunde vilja vilken byrå som helst, men han ville tillbaka till Saldo. Kan låta fånigt men det är sådant som vi uppskattar enormt. Oavsett om det är personal eller kunder så är viljan att hänga med oss,  då man trivs och uppskattar vår närvaro. Mer än så behövs inte och den känslan vill vi förstärka under 2020.
 
Mycket har hänt under året, vi har efter 20 år lämnat Vasastan och härligt lugna Upplandsgatan till att flytta hela kontoret till en tre gånger så stort ställe, en gammal banklokal, på Söder som brinner av aktivitet 24/7. Häftig plats med en stark dynamik, och vi älskar det. Lokalen är anpassad för att passa vår verksamhet bättre som en gigantisk mötesplats i flera olika miljöer.Allt med en stark industriell känsla, mycket hjärta för den platsen och lokalen.
Vi har dessutom förändrat vår utrustning till att vara en gemensam mobilstruktur vilket då förutom att den är arbetsmässigt smartare men även en starkbidragande effekt för miljön då vår elförbrukning har rasat drastiskt. Bra jobbat liksom.
Vi har utökat vår personalstyrka med 50%, passerat nu över tjugo medarbetare,och dessutom vilka otroliga medarbetare vi har fått. En härlig energi som fyller ut vår nya lokal på ett otroligt bubblande och utvecklande sätt. Den energin tar vi med oss in i 20 hundratalets 20 tal.
 
Vi pratar hållbarhet, det är en av flera inställningar som vi arbetar och vurmar för, andra såsom: hållbarhet, mångfald, jämlikhet är viktiga saker för oss, men som samtidigt ger glädje och en stark gemenskap. Och just gemenskap är vårt 2020, då vi kommer att trycka på ett ord som också är vår arbetsmiljö,kultur och förhållningssätt, ordet är ”tillsammans”. Det är det som kommer att förflytta berg, yes, förflytta berg och skapa utveckling och en grymt stark dynamik. Tillsammans, glöm inte det.

{{cta}}


 
Och alla de olika viktiga insatserna som görs, vill vi lyfta och detta genom att vi faktiskt sponsrar en del av dessa verksamheter som gör skillnad där ute,dom är:
Rise – föreningen som stöttar sexuellt utsatta i sin uppväxt, vi behöver mer kärlek för varandra, otroligt viktigt.
Teskedsordern – hjälper framförallt skolungdomen att avdramatisera och förstå olika kulturer, här kommer mångfalden in. Vi behöver detta enormt mycket i dagens och framtidens Sverige och värld.   
Ensembleverket – En stark teatergrupp som bidrar till en mångkulturell värld, som är så nödvändig.
BP fotboll – Brommapojkarna eller snarare Brommatjejerna årskull 2007, rörelse, aktivitet, glädje och att göra saker tillsammans är viktigt för oss. Att dessutom ge tjejer plats och få se tjejer ta plats gör det ännu mera värt.
Gais – 2020 är vi huvudsponsor till hela Sveriges mest älskade och mytomspunna fotbollslag. Alla är Gaisare innerst inne.
 
Vart skall allt detta leda till?

  • Bli     fler anställda är det grejen?
  • Större     omsättning är det grejen?
  • Fler     kunder är det grejen?
  • Skapa     förändring är det grejen?
  • Bli den     mest störiga och mest fantastiska byrån i Sverige, är det grejen?

 
Ja, det är det nog, men det är inte där fokus ligger. Fokus ligger på vilka vi är, vad vi vill och hur vi vill utvecklas, och främst, vi gör det bara om vi har kul på den vägen, annars kan det kvitta.
Och faktum är, gör vi allt detta på ett så bra sätt som vi vill, kommer allt det där ovan, alldeles av sig självt.
Det har historien hos oss visat och det skall vi visa även i framtiden.
 
Nu är det ett nytt decennium, vi börjar där, och vi fortsätter med det vi tycker är kul dvs att få arbeta med alla våra kunder och förändra och utveckla vår bransch och våra underbara kunder.
 

Häng med 😊

Get up to speed with "Unlocking Carbon"
Subscribe to our newsletter to get fresh insights and news on all things carbon markets.
Thank you!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Länk till Saldos Facebook
Söker du redovisningshjälp?

Vi kan redovisning. Hör av dig, så tar vi det därifrån.

Thank you!
Oops! Something went wrong while submitting the form.