Årskrönika - Saldo 2022

December 29, 2022

När man trodde att 2021 var det märkligaste året i våra liv, vad händer då? Jo 2022 har gett sig fan på att överträffa detta och dessutom lyckas med det, big time.

 

En pandemi som lamslog hela världen under ett par års tid förminskades efter att hela världen har tagit förebyggande sprutor en, två, tre även fyra gånger till att ”enbart” vara ett kraftigt virus. Ett virus som vi kan leva med trots allt. Eller…??

När vi, människan, hade ”segrat” över denna pandemi och vi kunde börja träffas, leva, älska, andas igen då går vi in i den trettonde ronden för nya smällar.

 

Putin och kriget, räntor, elpriser, inflation, lågkonjunktur, fotbolls-VM på en katastrofal plats för mänskligheten, naturkatastrofer, nu också en ny våg av Covid. Vår Moder Jord är arg på oss, det syns med en stor tydlighet på allt som sker just nu på vår planet.

 

Ett år som överträffar det mesta där vi människor ställs för prövningar som kan knäcka vem som helst, men vi har också en extrem kraft att alltid komma tillbaka. Vi är fantastiska på den punkten, och därför är det fantastiskt intressant att få uppleva detta inferno vi just nu befinner oss i. Det är så världen ser ut, det går upp och det går ner och sen så går det banne mig upp igen. Vi måste dock lära oss att balansera våra liv tillsammans med vad vår jord och planet önskar för att vi alla skall få harmoni. Människan kommer att finna vägar för att få detta till en lyckad ekvation. Det är då vi människor alltid kommer tillbaka till orden, ”kommer du ihåg”. Så låt oss uppleva, klaga, svettas, kämpa oss ur detta. Det kan ta tid men vi kommer att lösa det. Människan har ett gigantiskt pannben.

 

Men mitt i stormen så finns det massor av ljus, positivitet och glädje.

 

GAIS är tillbaka i eliten efter ett för oss succéfyllt år i söderettan. Nu skall vi ta Superettan med storm och fylla läktarna med ett givet fokus mot Allsvenskan.

och...

Vi, Saldo, som bolag har haft ett galet men ett extremt positivt år 2022

  • Etablerat två nya städer i Sverige. Göteborg och Östersund(Stabilisator AB)
  • Dubblerat antalet medarbetare till att idag vara drygt 45 stycken fantastiska kollegor
  • Dubblat vår omsättning till att idag vara ca 50 MSEK
  • Utökat med en fantastisk gren via GIGI DAY där vi tar företag till deras egna satta målbilder på riktigt och effektivt.
  • Satt sedan länge en intern dröm om ett eget rapportsystem NIMYA på kartan som är öppen för alla och direktkopplat till Visma och Fortknox. Och det är gratis.
  • Vårt tredje systerföretag och system- och webbutvecklare added.digital har stärkt sin roll och utökat med fler medarbetare.
  • Utökat våra lokaler i Stockholm när vi tog över Handelsbankens lokaler vägg i vägg med vår egen lokal på Söder. Här har vi skapat en värld där man vill vara och byggd för att mötas.
  • Skapat en organisation som är byggd för en klart större kostym än dagens och frigjort kraft för utveckling.


Vi har lagt ner en massa kraft för att skapa ett bredare utbud mot våra kunder, det är viktigt och det är framtiden. Vi har spetsat vår kultur inom bolaget för att ge varje medarbetare ett ännu högre värde och mening av att vara en del av Saldo varje dag. Vi älskar framtid, den är frisk, den är intressant, den ger oss nyfikenhet och den har ännu inte hänt. Utan framtid ingen spänning, inget hopp och ingen lust. Det är framtiden som driver oss varje dag.

{{cta}} 

Varför gör vi detta?

Vi har en tro på att driva företag tillsammans med andra för att det är då vi utvecklas mest och vi alla får då ett klart mycket roligare liv på denna resa. Vi tror på att lära oss av andra, men stark tro på vårt eget inre och hur vi själva önskar se ut, agera och utvecklas. Det är då, enligt oss, du själv blir en stark lysande stjärna på himlen. Vi vill inspirera, retas och störa vår omgivning, medarbetare, kunder, vår bransch och andra branscher till att skapa något unikt, bra och givande för våra kunder. Vi vill skapa en plats, en tanke för varje enskild person som befinner sig på och i närhet av vår resa att verkligen känna ett driv och en egen stolthet i sig själv och sitt arbete.

 

Det känns som vi är ett startup-företag trots 22år i branschen, en fantastiskt kittlande känsla. Vi har klara mål och vi kommer dit. Vi vet hur och det känns jäkligt tryggt och häftigt i en bra symbios.

 

Vi har en plan för 2023, och den längtar vi att få göra till verklighet.

 

Häng med för du är en del av oss. 😊

 

PS. Glöm inte av att vinterbada, det gör så ini bänken ont när du är i vattnet och skapar en kraftig ångest innan du hoppar i men det är värt varenda sekund av pina för det gör så fantastiskt gott. #hoppiplurret #mot120 <3

Mattias Segerbrand

Kreativ ledare

Saldo Redovisning

mattias@saldoredo.se

Get up to speed with "Unlocking Carbon"
Subscribe to our newsletter to get fresh insights and news on all things carbon markets.
Thank you!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Länk till Saldos Facebook
Söker du redovisningshjälp?

Vi kan redovisning. Hör av dig, så tar vi det därifrån.

Thank you!
Oops! Something went wrong while submitting the form.