Det handlar om ditt liv - din väg till digitalisering och ett bättre liv | Saldo Redovisning

August 31, 2019

Det handlar om ditt liv

 

Redan på åttiotalet talade man om det papperslösa kontoret. Då skakade alla på huvudet och sa att det aldrig kommer att hända. Sant för det hände inte så mycket på ca 30 år.  Men nu, nu händer det.

 

Det kan ha att göra med mognad, tekniken har blivit bättre eller att det faktiskt äntligen har tryckts på underifrån av alla i den yngre arbetsföra generationen som tar en allt större plats. Birgersson predikade bredband åt alla på nittiotalet,visionär som han var tittade han lite för långt fram. Han fick rätt men lite senare än vad han själv önskade. Den tänkta IT-boomen kom lite senare vilket gjorde att hans bolag sjönk som en sten på börsen. Men Birgersson har vi mycket att tacka för, han knuffade utvecklingen framåt.  Vi behöver folk som Birgersson, men också folk som kan berätta och ta hand om alla visionära tankar för att ta fram det i den takt som gör att övriga världen skall hinna med.

 

Det papperslösa samhället har förutsetts under mycket lång tid och speciellt i vår bransch. Jag tror dock att utvecklingen har varit extremt långsam för att vi är extremt konservativa. Men nu är det slut med det. Nu måste vi alla ta fram all vårförändringsbenägenhet annars är vi screwed. Äntligen händer det, jag är skakig av vilka möjligheter vi har framför oss. Alla hör ordet våga numera och det är faktiskt vad allt handlar om, att våga. Det är så himla lätt att slänga ur sig och säga du måste våga. Men det är svårare när man hela ens liv har gjort på ett speciellt sätt och nu kastas hela ens liv omkull. Hur fanken skall vi klara det? Det gör vi, det kommer att kännas, alla förändringar känns. Ibland är det lite tufft men i det stora kommer livet att kännas vackrare och frågan man ställer sig är: Varför har vi inte gjort detta tidigare.

 

Jag skall försöka ge er ett antal viktiga punkter som vi behöver lägga lite mer energi på och för att vi verkligen skall våga att ta steget.

 

Dessa steg är framtagna med bakgrund av vår egen resa från det analoga till att idag arbeta helt digitalt. Vi hoppade ut från stupet utan fallskärmar och det gjorde ont,riktigt ont. det hände en massa saker som vi inte var beredda på och det är därför vi vill dela dessa steg med oss och flera av stegen är gjorda för att ni inte skall hoppa från stupet utan fallskärm. Ni skall hoppa med fallskärm, en tjock matta i botten plus att stupet blir indelat i ett antal avsatser. Dvs det här kommer att gå hur bra som helst. Njut av resan, den är häftig.

{{cta}}

 

De gyllene stegen:

·       Du måste vilja annars är det kört från start. Du kan inte fuska då kommer att bara bli väldigt rörigt och otydligt

·       Välj ut ett eller ett par företag där din kontaktperson verkligen vill kliva in i den digitala världen. Samma sak här, du måste gå all in och så även kunden. Bra nu har du dom två viktigaste stegen. Du har nämligen passerat den mänskliga bromsen, det största hindret mot utveckling.

·       Välj samarbetspartner gällande ditt redovisningssystem. Kill your darlings ifall nödvändigt. Programmet måste vara ett webbaserat system, punkt slut.

·       Låt programleverantören lära dig programmet, vill dom inte det, välj ett annat

·       Inställningar i programmet. Detta är en av de mest kritiska punkterna i ditt arbete. Vi alla måste se till att grundinställningarna, såsom rätt moms kopplat till rätt konto bland många andra. Här skall programleverantören visa sina muskler. I det digitala arbetet blir grundinställningarna fruktansvärt viktiga för att vårt arbete skall bli rätt.

·       Nu kunden, ja det kan ibland ta lite tid att få kunden att landa i ett nytt arbetsmönster, men hav tålamod. Allt detta arbete kommer att betala sig. Kunden upplever oftast att dom får ett mervärde och på sin sida sparar en massa tid och energi.

·       Nu har du tagit steget! Och nu börjar arbetet.

·       Det kommer att ta en liten tid att få stenarna att landa på rätt plats, du kommer att göra fel, du kommer att arbeta dubbelt även då du inte behöver, men det viktigaste av allt när man alltid gör nya saker, prova,våga, utmana, tänk ”vad händer om jag gör så här”. Livet handlar om trial and error. Alla felen kan du plocka upp och lära dig av. Det är skitjobbigt men det ger resultat, stora resultat.

·       Du behöver inte ha bråttom, du är ju på väg, på en av de häftigaste arbetsresor du har varit på.

 

Skitjobbigt ja, men du egentligen var det inte så svårt som alla sa.

😊

Get up to speed with "Unlocking Carbon"
Subscribe to our newsletter to get fresh insights and news on all things carbon markets.
Thank you!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Länk till Saldos Facebook
Söker du redovisningshjälp?

Vi kan redovisning. Hör av dig, så tar vi det därifrån.

Thank you!
Oops! Something went wrong while submitting the form.