För att jag skall kunna hjälpa dig så måste du hjälpa mig

12/10/2020
Skriven av: Mattias Segerbrand

För att jag skall kunna hjälpa dig så måste du hjälpa mig

 

”- Möjligheterna ramlar inte ner iditt knä och leder dig in på rätt spår, möjligheterna måste du skapa själv”

Dessa ord är från min mamma frånmina tonår.

 

-     Tro inte att någon annan skall lösa dinaproblem, det skall du själv göra.

-     Vänta inte på chansen, ta den när du har den.

-     Inget händer ifall du inte gör något, allthänder då du verkligen gör något.

-     Tomma tunnor skramlar mest

-     Säg JA, livet blir liksom roligare då

-     Framförallt välj väg och tro på den, det är dådu gör skillnad.

-     Tänk själv men skapa tillsammans

 

Många ord och uttryck för attfatta hur livet skapas när man är i tonåren, gamla klyschor, men ändå ord sombetyder något ifall du gör något av dom. Det är av detta som jag själv har skapatmin väg, mitt liv. Många fel har jag gjort men även många rätt. Vägen elleregentligen vägarna som har varit många har gett mig ett intressant och jäkligtroligt liv. Att aldrig sitta still och verkligen våga göra det som jag villgöra, tror på eller bara har fått en idé kring.

Ta ett litet steg fram varje dagså kommer du att förändra ditt liv i massor. Prova.

 

Vågar vi ta detta steg fram idag,vågar vi få energi av andra människor?

 

Det är väldigt mycket så just idaghela världen tänker kring Covid19. Detta extremt läskiga virus som harförändrat världen i grunden. Förstört, skapat kaos/sorg, splittrat ochförändrat.

Detta virus som har skapat en vågav ”proffstyckare” ”kunniga siare” ”faktabaserade spåmänniskor” osv…

Ingen vet men alla vet, hur är detmöjligt.

 

Vad händer imorgon:

Alla kommer att arbeta hemifrån,alla kontorsytor kommer att stå tomma, fastighetsbolagen kommer att gå ikonkurs osv…

Spännande att lyssna på allamöjliga ”duktiga” människor.

 

Man vill ju alltid att människanskall tänka själv, våga ta stegen fram för att utvecklas, men ju mer jag tänkerpå detta så vet jag inte om alla är gjorda på detta sätt, vill ju tro att detvore så, men…

 

Därför…

…vill jag tro på människans krafttillsammans. Detta är min starkaste drivkraft för att utveckla vår fantastiskajord. En jord bestående av grym natur, ett fantastiskt djur och växtliv,oändliga spännande platser, otroligt många och härliga kulturer, menframförallt en uppsjö av underbara och drivande människor. Alla dessa människorkommer att behöva varandra för att utveckla din och min framtida plats ochmöjlighet på denna jord.

 

Därför…

…vill jag tro att vi verklighetenbehöver arbeta tillsammans fysiskt med varandra för att fortsätta vår oerhörtintressanta och spännande resa tillsammans.

 

Att arbeta hemifrån ger oss frihetatt nyttja vår tid till sig själv, familj och vänner bättre och det skall viabsolut göra, men vi måste träffas fysiskt för att verkligen göra skillnad ivår värld. Den dynamiken som skapas vid fysiska möten kommer aldrig ett teams/zoommöte klara, tyvärr. Jag älskar teams/zoom möten, dom är effektiva, snabba ochresursstarka, men kan aldrig ge mig vad ett fysiskt möte ger mig, tyvärr.

 

Därför…

…vill jag tro att våraarbetsplatser är fortsatt starka även in i framtiden. Absolut att det sätterstörre krav på hur vi utformar våra arbetsplatser och att vi även ger frihetatt också kunna arbeta hemifrån. För friheten att skapa sin värld är envinnande faktor framöver. Ja, vi kommer inte att behöva all den ytan vi idag harför våra arbetsplatser då vi kommer att växla varifrån vi arbetar, men att vibehöver träffas gemensamt ofta för vår egen utveckling är fruktansvärt viktigt.Vi utvecklas tyvärr inte hemma på köksbordet, hade ju varit klart härligt, men tyvärr,det kommer inte att hända.

 

Jag behöver dig och du behövermig, lev med det, och njut mer av varandra. Det blir jäkligt mycket roligaredå. 😊

 

Mattias Segerbrand

Kreativ ledare

Saldo Redovisning  

Läs om redovisning