Tillsammans | Saldo redovisning

Om vi inte samarbetar, om vi inte träffar varandra fysiskt, så...

December 10, 2020

”Möjligheterna ramlar inte ner i ditt knä och leder dig in på rätt spår, möjligheterna måste du skapa själv”

Dessa ord sa min mamma till mig när jag var tonåring. Det har inspirerat mig i livet och jag i min tur säger bland annat följande till mina egna tonåringar, och jag lever som jag lär.

-     Tro inte att någon annan ska lösa dina problem, det ska du göra själv.

-     Vänta inte på chansen, ta den när du har den.

-     Inget händer ifall du inte gör något.

-     Tomma tunnor skramlar mest.

-     Säg JA, livet blir roligare då.

-     Framför allt välj en väg och tro på den, det är då du kommer göra skillnad.

-     Tänk själv men skapa tillsammans med andra.

 

Gamla klyschor kanske någon tycker, men ändå ord som betyder något ifall du gör något av dom. Det är utifrån dessa som jag själv har skapat min väg, mitt liv. Många fel har jag gjort men även många rätt. Vägen eller egentligen vägarna som har varit många har gett mig ett intressant och jäkligt roligt liv. Att aldrig sitta still och verkligen våga göra det som jag vill göra, tror på eller bara har fått en idé kring.

Ta ett litet steg fram varje dag så kommer du att förändra ditt liv massor. Våga, testa!   

Jag tror på människans kraft tillsammans. Detta är min starkaste drivkraft för att utveckla vår fantastiska jord. En jord bestående av grym natur, ett fantastiskt djur- och växtliv, oändligt med spännande platser, otroligt många och härliga kulturer, men framförallt en uppsjö av underbara och drivna människor. Alla dessa människor kommer att behöva varandra för att utveckla din och min framtida plats och möjlighet på denna jord.

Jag tror på att vi behöver arbeta tillsammans fysiskt för att fortsätta vår intressanta och spännande resa tillsammans. Att arbeta hemifrån ger oss frihet att nyttja vår tid till oss själva och till vår familj och vänner i högre utsträckning och det ska vi göra, men vi måste även träffas fysiskt. Den dynamik som skapas vid fysiska möten kommer aldrig bli densamma i ett onlinemöte. Jag älskar onlinemöten för att de är tidseffektiva men de kan aldrig ge mig vad ett fysiskt möte ger mig.

Jag tror att våra gemensamma arbetsplatser kommer vara viktiga även i framtiden. Vi kommer kanske inte att behöva all den kontorsyta vi har idag men vi kommer att behöva träffas, för vår utveckling är det viktigt. Vi utvecklas inte hemma vid köksbordet i samma utsträckning. Jag behöver dig och du behöver mig, lev med det, och njut mer av varandra. Det blir mycket roligare då.

 

Mattias Segerbrand

Kreativ ledare

Saldo Redovisning  

Get up to speed with "Unlocking Carbon"
Subscribe to our newsletter to get fresh insights and news on all things carbon markets.
Thank you!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Länk till Saldos Facebook
Söker du redovisningshjälp?

Vi kan redovisning. Hör av dig, så tar vi det därifrån.

Thank you!
Oops! Something went wrong while submitting the form.