Kan jag köpa ett lejon på mitt företagskort | Saldo redovisning

Vill du vara säker, då skall du verkligen kontakta oss. Det kan spara en massa pengar, en massa onödig oro och faktiskt ge dig väldigt bra input på vad som är möjligt eller inte.

April 2, 2021

Kan jag köpa ett lejon på mitt företagskort

 

Japp, såklart du kan om du är Zlatan, eller om du är ett Zoo, lejonuppfödare eller har en verksamhet som på något sätt livnär sig på lejon.

 

Ja, man kan i princip köpa vad som helst på företaget, men det måste ha att göra med din verksamhet att göra och självklart bidra med något till din verksamhet. Du ska helt enkelt kunna göra business på det. Så köp på.

 

Exempel på saker som förekommer oftare än lejon är köp av:

-       Båt

-       Fritidshus

-       Fritidsdjur, typ häst

-       Prylar som kan vara kul att ha, typ en jättestor TV som är en ”datorskärm” eller en dyr jäkla kamera etc.

När det gäller båt och fritidshus så tittar Skatteverket på något som kallas nyttjandegrad, d.v.s. att dem tar reda på hur stor del av året du har hyrt ut båten eller huset och sedan kräver dem att du ska betala förmånsbeskattning för resterande delen av året. Det beror på att Skatteverket anser att du har haft möjlighet att nyttja båten eller huset för privat bruk. Du kan undvika förmånsbeskattning om du kan bevisa att du inte haft den möjligheten, båten kanske har varit magasinerad eller liknande.

 

De flesta saker du köper som inte anses (även om du själv hävdar det) vara en del av din verksamhet kommer du att få backning för av Skatteverket, genom skattetillägg och/eller straffavgifter. Vill du vara säker på att du gör rätt kontaktar du oss, det kan spara dig massa pengar, onödig oro och ge dig väldigt bra input på vad som är den bästa lösningen för dig och ditt företag.

 

Get up to speed with "Unlocking Carbon"
Subscribe to our newsletter to get fresh insights and news on all things carbon markets.
Thank you!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Länk till Saldos Facebook
Söker du redovisningshjälp?

Vi kan redovisning. Hör av dig, så tar vi det därifrån.

Thank you!
Oops! Something went wrong while submitting the form.