Fortnox bokföring - hur bra är deras bokföringsprogram? | Saldo redovisning

May 13, 2022

Användarvänligt

Fortnox har lagt ned stora resurser på att säkerställa användarvänligheten. Många moduler och flöden är automatiserade och bokföringsprogrammet ser till att du slipper tidskrävande manuella arbetsuppgifter. I Fortnox får du också rapporter som ger dig en tydlig inblick i hur företaget mår i realtid. Allt för att du på ett så smidigt, enkelt och effektivt sätt ska kunna sköta din bokföring och få mer tid till att ta hand om ditt företag.

  

Stor flexibilitet

Fortnox har byggt upp ett stort nätverk med integrerade tjänster och erbjuder en mängd smarta funktioner som underlättar företagandet, oavsett bransch, storlek och antal transaktioner. Med över 400 olika specialutvecklade integrationer kan de erbjuda stor flexibilitet och variation och tillgodose många olika behov. Har Fortnox inte lösningen för dig är chansen stor att den finns hos någon av Fortnox många samarbetspartners.

  

Molnbaserat

Fortnox bokföringsprogram är ett fullständigt molnbaserat bokföringsprogram, vilket innebär att du alltid har tillgång till det oavsett var du är så länge du har internetuppkoppling. Det betyder också att det är kompatibelt med alla enheter och operativsystem och att flera användare kan vara inloggade samtidigt och samarbeta och dela information med varandra. Med Fortnox bokföringsprogram behöver du heller aldrig oroa dig för att din bokföring går förlorad eftersom den alltid finns säkerhetskopierad och tillgänglig i molnet.

 

Byråpartner

Är bokföring inget för dig? Vill du hellre spendera tiden du lägger på redovisning på att utveckla ditt företag? Tycker du att det är tråkigt och komplicerat? Ingen anledning är sämre än den andra, men svaret stavas alltid redovisningsbyrå.

Fortnox används av tusentals av redovisningskonsulter över hela landet och hjälp finns alltid nära till hands. Det exakta upplägget kommer du och din redovisningsbyrå överens om tillsammans - vill du göra det mesta av jobbet själv medan byrån sköter avstämningar och rapportering eller vill du outsourca hela ekonomiarbetet? Helt upp till dig.

Vi på Saldo har ett unikt samarbete med Fortnox och skräddarsyr alltid våra lösningar utifrån dina behov och önskemål. Boka en gratis konsultation redan idag så hittar vi ett upplägg som passar dig.

 

För-och nackdelar med Fortnox bokföringsprogram.

 

Fördelar:

 -       Användarvänligt

Med Fortnox får du ett tydligt och komplett bokföringsprogram som ärenkelt att använda.

-       Flexibelt

Med över 400+integrationer kan du enkelt anpassa Fortnox bokföringsprogram utifrån dina behov och önskemål.

 

-       Automatiserad bokföring

Fortnox erbjudersmarta och automatiserade lösningar som förenklar din bokföring och ger dig mertid till andra mer värdeskapande aktiviteter.

 

-       Digital hantering av kund- och leverantörsfakturor

 

Med Fortnox blir traditionell pappershantering ett minneblott. Istället kan du skapa, skicka, ta emot och hantera dina utgående ochinkommande fakturor helt digitalt.

-       Automatisk bankkoppling

Fortnox går att koppla ihop med samtliga avde största bankerna i Sverige, vilket möjliggör automatiserade och smidigabetalflöden.

-       Skalbart

Fortnox bokföringsprogram passar alla företagsformer i allastorlekar i alla typer av branscher. Det gör det därför till ettprogram som du växa och utveckla din verksamhet tillsammans med.


-       Molnbaserat

Alla delar av Fortnox affärssystem är molnbaserade, vilketger dig tillgång till din bokföring hela tiden, var du än är.

 

Nackdelar:

-       Kräver internetuppkoppling

Eftersom Fortnox bokföringsprogram är helt och hållet molnbaserat behöver du ha tillgång till internetuppkoppling för att komma åt din bokföring.

 

-       Inte det billigaste alternativet

Det finns andra billigare alternativ på marknaden, där vissa program till och med är gratis. Dessa är å andra sidan mer begränsade i vad de kan erbjuda, utan mer avancerade funktioner som kan vara viktiga när företaget växer. Så det gäller att göra en avvägning mellan pris och funktionalitet och bestämma sig för det alternativ som passar dig bäst.

 

-       Löne-modulen är något underutvecklad

Om man jämför Fortnox med vissa andra bokföringsprogram och löneprogram finns det nackdelar med Fortnox lönemodul. För störrre företag med mer komplex lönehantering finns det begränsningar i vad Fortnox kan erbjuda.

-       Driftstörningar förhindrar bokföringsarbetet

Att driftstörningar inträffar är väldigt ovanligt, men vid de fåtal gånger de faktiskt gör det kan de bli väldigt förlamande eftersom Fortnox hela affärssystem är förankrat i molnet.

 

Hur mycket kostar Fortnox bokföringsprogram?

Fortnox prismodell bygger på en prenumerationstjänst där du betalar månadsvis per licens. De erbjuder en mängd olika funktioner och lösningar för att matcha just dina behov, men vilka funktioner som ingår i bokföringsprogrammet beror helt på vilket paket du väljer. De vanligaste bokföringspaketen är Fortnox Bas, Fortnox Standard och FortnoxPlus. Samtliga paket stöder integreringar av olika slag.

Läs mer om pris här

Så, hur bra är Fortnox bokföringsprogram?

Vi tycker att det är ett av de absolut bästa bokföringsprogrammen på marknaden. Det är användarvänligt, smidigt och enkelt. Det har alla funktioner som du behöver och med smarta och specialutvecklade integrationer passar det för alla företag i alla branscher. Med Fortnox bokföringsprogram får du ett bokföringsprogram som kan växa tillsammans med ditt företag.

 

Läs mer om vad som är bra att tänka på när du väljer bokföringsprogram

Get up to speed with "Unlocking Carbon"
Subscribe to our newsletter to get fresh insights and news on all things carbon markets.
Thank you!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Länk till Saldos Facebook
Kontakta oss för marknadsledande tips

Hör av dig så återkommer vi snart.

Thank you!
Oops! Something went wrong while submitting the form.